СТАТИ УЧАСНИКОМ

Чемпіонат стартував!

foot 15 8Ось вже чотири роки поспіль Тернопіль радо вітає представників молодого покоління української діаспори – учасників безпрецедентних за своєю суттю міжнародних змагань, які цілком заслужено називають Чемпіонатом світу.

Вранці 4 червня на міському стадіоні відбулося урочисте відкриття турніру. Футболістів українського походження з Білорусі, Румунії, Угорщини, Іспанії, Польщі хлібом-сіллю зустріли дівчата у національних костюмах та привітали організатори і меценати Чемпіонату.

Зокрема, представник ГО «Четверта хвиля» Ігор Бокій зазначив:

- Ми маємо можливість дійсно проявити свою солідарність з нашою історичною землею, збираючи тут діаспорних українців. Ми мусимо показати свою солідарність, мусимо показати, що ми є з вами. Ми є з вами в санкційній, економічній боротьбі. Ми є з вами в гуманітарній допомозі. Ми є з вами у культурних програмах, освітянських, духовних і, безумовно, ми є з вами на спортивній ниві.
Особливо «розтягати» церемонію у часі ніхто не збирався, адже, по-перше,

над ареною дріботів дощ, а, по-друге, відразу ж після відкриття мав відбутися перший поєдинок між українцями Румунії та Білорусі, тож командам потрібно було «розігрітися».

- Чотири роки тому, коли виникла ідея провести цей представницький футбольний турнір, ми навіть подумати не могли того, за яких обставин доведеться організовувати минулорічні чи цьогорічні змагання, - ділиться своїми роздумами голова правління Ліги підприємців «Українська справа» Михайло Ратушняк. - Ось уже другий рік в Україні йде війна, чи не кожного дня на Донбасі гинуть наші сини та брати. Можливо, саме тому дехто вважає, що зараз не час влаштовувати будь які розваги. Та, на щастя, таких скептиків стає чимраз менше, коли у концертному залі чи на стадіоні звучить Гімн України і під його урочисті звуки мільйони українців-патріотів прикладають до серця руку і в унісон повторюють: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу..» Веду до того, що наша нескорена нація, наш народ готові до будь-яких випробувань, проте впевнена у своїй перемозі Україна мусить жити повнокровним життям. Саме тому я вірю, що четвертий чемпіонат світу з футболу серед команд української діаспори, до проведення якого уже традиційно долучилася «Українська справа», стане ще одним яскравим проявом незламності українського духу.

Також Михайло Ратушняк щиро подякував натхненнику та ініціатору Чемпіонату Ігорю Бокію, українцям з Білорусі, Румунії, Угорщини, Іспанії, Польщі, які у такий нелегкий для України час, приїхали у наше місто, щоб особисто продемонструвати єдність українського світу.

Стартовий поєдинок на міському стадіоні завершився перемогою минулорічного чемпіона – команди українців Румунії - з рахунком 2:0.

Далі буде…