СТАТИ УЧАСНИКОМ

«Яна» допомагатиме нашим бійцям на передовій

yana 1Днями з території «Плотицької Агропромтехніки» попрямував на Схід броньований ГАЗ-53. Причому, не порожній, а вщерть завантажений гуманітарною допомогою, яку зібрали жителі цього приміського села. Відтак і саму вантажівку, і продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, каски, і малюнки вихованців місцевих дитсадка та школи волонтери пообіцяли якнайшвидше доправити бійцям 25-го окремого механізованого батальйону «Київська Русь». До речі, офіцер цього легендарного військового підрозділу Роман Семчишин особисто прибув у Плотичу, щоб подякувати за доброчинність.

На своєрідному сході селян та гостей отець Орест Павліський освятив автомобіль та його вантаж, а керівник «Плотицької Агропромтехніки» Василь Заліщук подякував місцевим мешканцям, які долучилися до збору допомоги і підприємцям села Віталію Ковальчуку, Сергію Трофименку, Валерію Меху та іншим, які власним коштом придбали для «броньовика» майже 400 літрів пального. Також він запропонував назвати машину ім’ям своєї доньки «Яна».

Усі присутні схвалили цю пропозицію.

- Ідея провести збір гуманітарної допомоги з’явилася одразу, як тільки дізнався із засобів масової інформації, що невистачає реанімобілів для транспортування з поля бою українських бійців, – розповів Василь Заліщук. – Працівники «Плотицької Агропромтехніки» доклали всіх зусиль, щоб відремонтувати ГАЗ-53, який разом із зібраною допомогою вирішили відправити у зону АТО. Працювали після роботи, на вихідних. Особливістю машини є те, що вона броньована, тому ворожа куля її не проб’є. Цю акцію трудовий колектив і сільська громада організували спільно з Лігою підприємців «Українська справа», учасником якої я є. Разом із бійцями 25-го батальйону «Київська Русь» волонтери від «Української справи» Тарас Вашків і Петро Маленький, які ще з часу створення цього підрозділу опікуються ним, розподілять зібрані пожитки. Для усіх нас нині надзвичайно важливо, щоб хлопці на передовій відчули підтримку, знали, що тил у них надійний.

Після урочин у Плотичі, вантажівка прибула у Тернопіль на територію ТОВ «АНТ». Керівнику товариства, а також голові правління Ліги підприємців «Українська справа» Михайлу Ратушняку навіть не довелося давати вказівок ремонтній службі – хлопці спеціально залишилися після роботи, щоб оперативно та якісно здійснити профілактичний огляд автомобіля і підготувати його до довгої дороги. Також Михайло Ратушняк передав бійцям батальйону ще й подарунок від себе – потужну бензопилу.

Відтак, броньований автомобіль з Плотичі успішно доїхав до місця дислокації «Київської Русі» і вже хоч завтра готовий прислужитися українським бійцям у будь-яких ситуаціях.