СТАТИ УЧАСНИКОМ

Допомогли «Київській Русі»

bat navchБільше десяти тонн гуманітарної допомоги від ланівчан найближчим часом потрапить до тих, хто зі зброєю у руках став на захист територіальної цілісності України.

Ще на початку червня цього року на базі міністерства оборони був сформований 25 батальйон «Київська Русь». Основу підрозділу склали патріоти-добровольці, чимало з яких були на передовій національного спротиву у Києві. Кістяк батальйону територіальної оборони становлять бійці 40-ї сотні Майдану.

Щоб прибути у зону АТО у всеозброєнні, командири та бійці новоствореного військового формування звернулися за допомогою до українців. На своїй сторінці у соціальних мережах, у листах-проханнях до підприємців та усіх небайдужих вони склали перелік найнеобхідніших речей та продовольства. Також великі сподівання покладають і на волонтерів, які відповідально та активно взялися за цю благодійну справу.

Про забезпечення воїнів 25 батальйону провіантом, засобами гігієни та іншими необхідними речами на Тернопіллі дбають учасник Ліги підприємців «Українська справа» Тарас Вашків та громадський активіст, боєць 40 сотні Майдану Петро Маленький. Одними з перших на їхнє звернення до краян відгукнулися мешканці Лановецького району. Минулими вихідними вони організували збір продовольства і за сприяння тернопільського підприємця Михайла Ратушняка доставили на склади товариства «АНТ», яке він очолює, більше десяти тонн городини, консервацію, цукор, крупи, олію, жири, сало, воду тощо.

volonter mal
Після розвантаження гуманітарної допомоги, Тарас Вашків, Петро Маленький і Михайло Ратушняк обговорили можливість транспортування дарунків ланівчан - у столиці їх мають зустріти бійці «Київської Русі».

- Відрадно, що українці масово допомагають своєму війську, яке нині на Донеччині та Луганщині здає свій чи не перший за всі роки незалежності, але вирішальний іспит на зрілість та боєздатність, - зазначив Михайло Ратушняк. – Удвічі приємніше констатувати, що активну участь у цих благочинних акціях завжди беруть учасники Ліги «Українська справа», яку довірили очолити мені. Упродовж всього періоду становлення нової української держави, наші підприємці постійно підтримують патріотичні прагнення українців до кращого життя. Організовуючи заходи на підтримку нашої армії, жертвуючи власні кошти, тісно співпрацюючи з багатьма іншими громадськими об’єднаннями та окремими активістами, ми, тим самим, спільно робимо одну справу – українську.