СТАТИ УЧАСНИКОМ

Ліга підприємців «Українська справа» працює з молоддю

tnty3 жовтня член правління Ліги підприємців «Українська справа», громадсько-політичний діяч Євген Філь провів лекцію для студентів другого курсу факультету економіки та підприємницької діяльності ТНТУ ім. І. Пулюя.

Оскільки наближається свято Покрови Пресвятої Богородиці, День створення Української Повстанської Армії, Євген Філь розповів студентам про «Фінансування національно-визвольної боротьби УВО, ОУН і УПА».

Майбутніх економістів і підприємців дана тема надзвичайно зацікавила, бо у підручниках і в літературі майже немає матеріалів про фінансування національно-визвольних змагань, а це не тільки значний пласт історії, а й відповідь на питання звідки бралися кошти, щоби протягом тривалого часу члени ОУН і УПА могли боротися за незалежну Українську державу.

Окрім того, студенти жваво цікавилися взагалі українським меценатством, його яскравими представниками. Також Є. Філь розповів про діяльність Ліги підприємців «Українська справа».

Як зауважив кандидат історичних наук, доцент ТНТУ ім. І. Пулюя Віталій Левицький, депутата Тернопільської міської ради, голову Ліги підприємців «Українська справа» Михайла Ратушняка у ВУЗі добре знають, оскільки він тут навчався і вже неодноразово виплачував двом найкращим студентам ТНТУ стипендії.

На завершення лекції викладач В. Левицький подякував Є. Філю за цікавий і змістовний виклад матеріалу та повідомив студентів, що в майбутньому він постійно запрошуватиме підприємців для проведення лекцій, аби майбутні спеціалісти не лише теоретично володіли знаннями про підприємницьку діяльність, але й практично були підковані.

Володимир Чорній