СТАТИ УЧАСНИКОМ

Ідея і чин Ліги підприємців «Українська справа»

ratushniak muhayloНині є чимало тих, хто, будуючи бізнес, створюючи собі маленький рай посеред соціального пекла, навіть не задумується про власну відповідальність за все, що відбувається у рідному місті, країні, за людей, які оточують, і за народ, який знову залишився наодинці зі своїми бідами, негараздами, проблемами.

Та все ж, на щастя, на сіро-чорному тлі цих незавидних реалій яскравіють непоодинокі приклади зовсім іншого бачення свого місця та своєї місії у житті і діяльності, у суспільних стосунках. Наша Ліга згуртувала підприємців-однодумців, які усвідомлюють, що національний бізнес, національний виробник є не тільки економічним стрижнем міцної держави, а й центром для формування та розвитку патріотичного громадянського суспільства на засадах національної ідеї та християнської моралі.

Свого часу Андрей Шептицький наголошував: «Християнин має любити усіх людей, але се не перешкоджає, що найпершою любов’ю має любити свою родину і свою вітчину». Глибинний смисл цієї заповіді нині актуальний, як ніколи, бо Митрополит – і своїм життям, і справами своїми - переконує нас у тому, що Україна як держава, а українці як нація відбудуться лише тоді, коли ми всюди й повсякчас будемо підтримувати все українське.

Він навчає нас «не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою й невтомною працею любити Україну»?

13-14 травня «Українська справа» відкрила нову сторінку у своїй громадській діяльності. Ми ініціювали та стали співорганізаторами мистецького фестивалю «Співоче поле. Тернопіль», приуроченого до Дня Матері. У рамках цього дійства відбудеться вже ІХ Всеукраїнський фестиваль «Цвіт вишиванки», виступатимуть такі всесвітньовідомі майстри художнього слова і української пісні як Анатолій Паламаренко, Валерій Маренич, група «Тартак», пройде етап національного марафону «Мистецтво єднає Україну».

Спонукало нас взятися за цю, повірте, нелегку справу щире бажання не допустити, щоб у патріотичному середовищі нашого краю брали гору споживацькі настрої, а не активна громадянська позиція. Ми прагнемо, щоб побутові негаразди чи фінансові труднощі не сіяли у душах людей озлобленість та зневіру. А ще хочемо достукатися до свідомості українців і переконати їх у тому, що підтримуючи українські підприємництво та бізнес, можемо підтримати не тільки національну економіку, а й культуру, медицину, освіту. Фактично, можемо підтримати себе – і матеріально, і духовно.

Один з моральних авторитетів нашого часу Любомир Гузар якось сказав: «Щоб робити добро – треба любити людей. шанувати їх, бажати їм добра».

«Українська справа» завжди і у всьому намагається бути здібним учнем цієї величної духовної науки.

Михайло Ратушняк, голова правління Ліги підприємців «Українська справа»