СТАТИ УЧАСНИКОМ

Відомий тернопільський меценат став кавалером рідкісного ордена

orden ostroz ratГолову правління Ліги підприємців «Українська справа», тернопільського підприємця та громадсько-політичного діяча нашого краю Михайла Ратушняка нагородили орденом князя Костянтина Острозького.

Ця приємна подія сталася під час церемонії вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Лепких, яка минулої неділі відбулася у Тернопільській обласній філармонії.

У посвідченні сказано, що Михайло Ратушняк удостоєний високої нагороди «за визначні заслуги у розвитку соціальної сфери, благодійність та активну участь у реалізації соціальної політики України».

У 2007 році орден князя Костянтина Острозького заснувала Академія соціального управління - за ініціативи нашого земляка, академіка, письменника, громадського діяча Богдана Андрушківа. На урочистому пошануванні лауреатів премії Братів Лепких, окрім Михайла Ратушняка, таку ж відзнаку цьогоріч отримав і народний артист України, керівник обласної філармонії Ярослав Лемішка.

Дякуючи за високе визнання їх посильного внеску у розвиток соціальної сфери, кавалери ордена запевнили, що й надалі будуть відроджувати, оберігати і підтримувати народні культурно-мистецькі традиції, бо кожна «людина як творіння Боже покликана творити добро, проявляти гуманізм, благодійність і милосердя».

Михайло Ратушняк акцентував, що більше сотні учасників Ліги підприємців «Українська справа», яку йому довірили очолювати, завжди і в усьому сповідують засадничий принцип кооперативного руху Галичини ХХ століття «Свій до свого по своє», беруть активну участь у суспільному житті нашого краю та України. Ось вже кілька років поспіль вони наповнюють призовий фонд Всеукраїнської премії імені Братів Лепких.

- Україна як держава, а українці як нація відбудуться лише тоді, коли ми всюди й повсякчас будемо підтримувати все українське, - переконаний голова правління Ліги підприємців.